Христофорівка - мальовнича туристична земля Криворіжжя



05 листопада 2023 року викладачі кафедри туризму та економіки Вікторія Пацюк і Володимир Казаков здійснили туристичну експедицію до селища Христофорівка Лозуватської громади. Про це повідомляють на сайті кафедри туризму та економіки Криворізького державного педагогічного університету. Досліджував цей край краєзнавець Антон Килимчук.
В матеріалі вони зазначають, що ця місцина майже невідома для туристів. А як виявилося потенціал є, і не аби який. 
 

Що цікавого в Христофорівці

1. Це місце знаходиться в 30 кілометрах на захід від Кривого Рогу. Їхати до Христофорівки автомобілем - це справи 40-45 хвилин 🚗

2. Мальовнича долина річки Боковеньки з відслоненнями гранітів, які місцями утворюють невеликі скелі. Долина ріки нагадує гірську ущелину, на крутих схилах якої розкинулися природні степи з ковилою. 

3. Дуже гарною є сама ріка Боковенька, з руслом, широкими берегами, які пороли очеретом. У долині ріки насаджений листяний Хрістофорівський ліс з дубами та берестами. В одному місці від ріки залишився плес, який утворює доволі великий півострів із заболоченими ділянками та безліччю птахів. Через річку є 3 пішохідні місточки.
 

 
4.Вражаюче виглядає гребля Христофорівського водосховища, яку почали будувати ще у 1940 році та чиста вода самої водойми, де є невеликі пляжики й у літні часи тут можна купатися. 
 
5. Саме селище має гірничу історію. Тут після 2-ї світової війни й до 1964 року розробляли Христофорівське родовище бурого вугілля. Видобуток вівся двома шахтами. Від старих шахт залишився адміністративний корпус, заглибини на поверхні землі над підземними виробками, на землях гірничого відводу насаджені штучні ліси. 





6. Плюсом також можна вважати - чисте повітря, природа та відсутність шуму великого міста 👏

Як зазначають у своєму матеріалі дослідники, Христофорівка може бути віднесена до окремого комплексного туристичного кластеру, де для екскурсій є об'єкти природи та індустріальної спадщини. 

Тип паче, що невелика відстань від Кривого Рогу робить це район перспективним для розвитку туризму 🤳

Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі