🛬 Куди і за скільки можна було полетіти з аеропорту в 1980 році




Чи є шанс на відновлення?

2021-2024 роки стануть чи не визначальними в історії міжнародного аеропорту «Кривий Ріг» розташованого в Лозуватській громаді: за програмою Президента України Володимира Зеленського по Україні проходять масові відбудови повітряних воріт держави.

Паралельно з цим, буквально на початку жовтня було підписано Угоду про Спільний авіаційний простір.

Цей простір ще називають "авіаційним безвізом",  і він стосується цивільної авіації та передбачає взаємне відкриття ринків авіаперевезень між ЄС і сусідніми з ним країнами. Ідеться не лише про пасажирські, але вантажні та поштові перевезення. Учасниками цього простору вже є країни Західних Балкан, Грузія, Молдова, Ізраїль, Йорданія та Марокко.

Це створить більше вибору для подорожей, нові можливості для авіаційної галузі, краще сполучення з новими маршрутами та напрямками, що принесе користь людям. І це, скоріше за все, призведе до конкуренції на ринку і зниження цін на авіаквитки.

І ось тут може відкритися весь потенціал аеропорта.

У червні 2021 року під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Володимира Зеленського було анонсовано відновлення летовища, збудованого в 1978-му планують завершити до кінця 2022 року. 

Зокрема, заплановано реконструкцію злітно-посадкової смуги із заміною інженерного та світлового обладнання, а також ремонт перонів. Буде встановлено нове навігаційне та метеорологічне обладнання.

Паралельно з цим відбуватиметься реконструкція будівлі терміналу аеропорту. 

Тоді заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко зауважив, що і термінал, і злітно-посадкову смугу планують здати до жовтня 2022 року.

Куди і за скільки?

Для історії варто згадати в які напрямки було можливо відправитися з Криворізького аеропорту та скільки це вартувало пасажиру 👇

Фото користувача Александр Пепеляев (https://www.facebook.com/prostoash1)

Треба зауважити, що середня зарплата звичайного працівника була в діапазоні 90-130 радянських рублів.

Що буде через в 2024 році? 
Побачимо 😏


Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі