Як убезпечити себе від інфекційних хвороб, які можуть виникнути через підрив греблі Каховської ГЕС



Як ми повідомляли раніше, після підриву греблі Каховської ГЕС, проблеми з водопостачанням виникли в п’яти областях, включаючи Дніпропетровську область. Лозуватська сільська рада з посиланням на Криворізьке районне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області надає декілька порад щодо запобігання виникнення інфекційних хвороб на території Криворізького району. 


Щоби знизити ризик виникнення інфекційних захворювань на уражених територіях, дотримуйтеся таких правил:

У разі відсутності централізованого водопостачання, пийте тільки бутильовану або привізну воду після кип’ятіння.

Воду для приготування їжі й господарських потреб беріть тільки з перевірених джерел.

Наполегливо просимо утриматися від купання у відкритих водоймах! Не використовуйте забруднену воду навіть для господарських потреб!

Уникайте напування тварин з відкритих водойм.

Кип’ятіть або дезінфікуйте в інший спосіб воду, взяту для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду. Проте пам’ятайте, що кип’ятіння не позбавляє воду хімічного забруднення!

У жодному разі не купуйте продукти харчування у місцях несанкціонованої торгівлі та на стихійних ринках (насамперед продукти тваринного походження та продукти домашнього виготовлення, консервацію!) Взагалі наразі краще утриматися від споживання будь-якої риби, особливо в жодному разі не здійснювати вилов риби у забруднених водоймах, а також не можна збирати мертву рибу в місцях, де відбувається її мор. Жоден вид приготування і жодна термічна обробка не може зробити таку рибу безпечною до вживання!

Для харчування використовуйте лише продукти гарантованої якості. Під час приготування їжі обов’язково застосовуйте термообробку (варіння, смаження, запікання). Овочі та фрукти ретельно мийте кип’яченою водою.

Перед вживанням їжі обов’язково ретельно мийте руки з милом. Також руки можна обробляти антисептиками або протирати зволоженими дезінфікуючими серветками.

У разі підозри на захворювання чи при появі будь-яких симптомів інфекції – не займайтесь самолікуванням, терміново зверніться за медичною допомогою! Від цього залежить ваше здоров’я та життя, а також ваших рідних та близьких!


Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі