З’явився безкоштовний інструмент, який реставрує старі фото




Партнер рубрики Цифровізація - сучасний та найтехнологічнішний банк monobank.
Перший банк без відділень! Переходьте за посиланням і зареєструйся за 5 хвилин, щоб отримати картку monobank та перші 50 грн на рахунок! Тільки для повнолітніх 🔞

 

Китайська компанія Tencent розробила безкоштовний сервіс GFP-GAN (Generative Facial Prior-Generative Adversarial Network), який відновлює старі портретні фотографії. Інструмент працює на основі штучного інтелекту, пише Engadget.

Технологія об’єднує інформацію з двох моделей штучного інтелекту, щоб заповнити відсутні деталі фотографії реалістичними деталями. Результат з’являється за кілька секунд.

В компанії кажуть, що їх технологія дещо відрізняється від інших схожих інструментів. Новий підхід використовує версію моделі StyleGAN-2 від NVIDIA для інформування власної моделі під час відновлення зображення.

Методи, які використовували раніше, налаштовують наявну модель штучного інтелекту для відновлення зображень, вимірюючи відмінності між штучними та справжніми фотографіями. Це часто призводить до неякісних результатів.

 
Фото: Engadget

Технологія спрямована на збереження «ідентичності» людей на фотографії, з особливим акцентом на рисах обличчя, таких як очі та рот. Спробувати демо-версію GFP-GAN можна безкоштовно. 

Творці також опублікували свій код, щоб дозволити будь-кому впроваджувати технологію відновлення у власні проекти.

Хоча GFP-GAN напрочуд точний, він лише робить припущення про відсутній вміст. Творці проєкту попередили, що під час роботи можна помітити «незначну зміну обличчя» та нижчу роздільну здатність, ніж хотілося б. Технологія навряд чи дозволить створити фото, яке можна надрукувати для плакату.

Але все ж таки.

За матеріалом: https://ain.ua/2022/08/06/zyavyvsya-bezkoshtovnyj-instrument-yakyj-restavruye-stari-foto/

 


Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі