У транспорт лише з COVID-сертифікатом або тестом: нові рекомендації обласної комісії ТЕБ і НС



Через розповсюдження COVID-19 містам та громадам Дніпропетровщини рекомендували ввести нові карантинні обмеження. Зокрема, пасажирські перевезення – лише по сертифікатам вакцинації або негативному тесту на коронавірус. 

Про це стало відомо під час позачергового засідання обласної комісії ТЕБ і НС у ДніпроОДА.

 «Потрібно приймати кардинальні рішення, які б допомагали ефективно боротися з епідемією. Лікарі працюють на межі можливостей. Рівень захворюваності за тиждень виріс у 5 разів. Переважна більшість тих, хто потрапляє до реанімації – не щеплені. Саме тому запропонували містам, громадам і територіям ввести додаткові обмеження в сфері пасажирських перевезень», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.



Нині діють обмеження для транспорту міжрегіонального та міжобласного сполучення. 

З 11 листопада на Дніпропетровщині пропонують запровадити їх для внутрішньообласного, міжміського та міського. Включаючи метро, трамваї, тролейбуси, електрички.

Водночас, про приміські маршрути в новині не йдеться. А маршрути, які прямують з Кривого Рогу до сел Лозуватської громади є саме приміськими (409, 414, 410, 407, 413 і тд).

Рекомендували містам та громадам допускати пасажирів лише з сертифікатом про вакцинацію або негативним результатом тестування на коронавірус. Імунізованими мають бути й водії.

Рішення на місцях тепер мають ухвалити сільські, селищні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Чи буде в фінальному тексті рекомендації щодо приміського сполучення – ще невідомо.


Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі