Діти без вейпу, а дорослі без пива на свята



За продаж неповнолітнім електронних сигарет, вейпів та ароматизованих рідин для куріння – штраф від 6 800 до 13 600 гривень. Це передбачає законопроєкт № 3628, ухвалений депутатами у другому читанні. 

Законопроектом передбачається внесення змін до законодавства в частині посилення адміністративної відповідальності, встановлення заборони продажу електронних сигарет особам, які не досягли 18 років, на рівні із традиційними тютюновими виробами

Так, за продаж неповнолітнім електронних сигарет та рідин для них передбачається штраф у розмірі від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів громадян. Аналогічний штраф передбачається за торгівлю пивом, алкогольними та слабоалкогольними напоями, електронними сигаретами з рук.

До того ж, передбачається, що на час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, куріння тютюнових виробів, вживання електронних сигарет. Наприклад, це може бути день села, тощо.

Закон набирає чинності з 1 січня 2021 року.

Прямо як у відомому приколі ;)


Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі