Лозуватська птахофабрика мітингує в столиці






Співробітники агрохолдингів "Укрлендфармінг" і "Авангард" (Лозуватська птахофабрика) вранці 7 липня продовжили акцію протесту біля будівлі САП, вимагаючи скасувати постанову про поновлення кримінальної справи щодо власника компанії Олега Бахматюка і виконати відповідне рішення суду.

В рамках безстрокової акції протесту також продовжили "яєчну блокаду" офісу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Працівники УЛФ виклали лотки з яйцями біля входу в будівлю, залишивши невеликий прохід. Таким чином, вони продовжили т.зв. "Яєчну блокаду", розпочату вранці 6 липня.



Нагадаємо, 22 листопада 2019 Олега Бахматюка в Україні оголосили в розшук. Власник компанії Ukrlandfarming звинуватили в нецільовому використанні 1,2 млрд грн рефінансування від НБУ. Сам Бахматюк заявив, що справа проти нього "політично мотивоване і замовлена особисто екс-главою Офісу президента Андрієм Богданом".

У червні Печерський райсуд Києва прийняв рішення, яким скасував незаконну постанову колишнього заступника генпрокурора Віталія Касько про відкриття кримінального провадження стосовно власника агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка. У рішенні суду йдеться про постанову, що забороняє поновлення кримінальної справи про рефінансування VAB Банку, яка була закрита через відсутність складу злочину.

25 червня Офіс генерального прокурора виконав рішення Печерського райсуду і відмінив постанову про відновлення кримінального провадження проти Олега Бахматюка в справі рефінансування VAB банку.

Крапку в цій справі має поставити Спеціалізована антикорупційна прокуратура, очолювана Назаром Холодницьким.

Тим часом Національне антикорупційне бюро України, очолюване викритим в корупції Артемом Ситником, відмовилося виконати вказане вище рішення Печерського райсуду. Член Ради громадського контролю НАБУ юрист Тетяна Козаченко розкритикувала позицію відомства, відзначивши, що "характер дій НАБУ в цій ситуації нічим зараз не відрізняється від того, з чим НАБУ "бореться ".

Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі