Стало відомо, чому лозуватці не побачили сьогодні автобусів №409



Дніпропетровщина не увійшла до переліку областей, де проводиться другий етап послаблення карантину. Причина – в регіоні роблять менше за встановлену міністерством норму ПЛР-тестів на день. ОДА виступає з проханням переглянути цей показник. 

Це той самий фактор, котрий не дозволив виїхати на маршрут автобусам з Лозуватки до міста Кривий Ріг.

«Чи можна кожній з областей переходити до другого етапу послаблення карантину, в МОЗі вирішували за трьома показниками. Один з них – щоденна кількість тестів на 100 тис населення. Дніпропетровщина та ще кілька регіонів не пройшли саме за цим критерієм. Проте цей показник досить формальний. Наприклад, якщо в регіоні мало контактних осіб, то і великої кількості тестувань не буде». 

На результати Дніпропетровської області вплинула і ситуація в обласному лабораторному центрі, додав Олександр Бондаренко. З понеділка київська комісія Центру громадського здоров’я перевіряла стандарти її роботи. Це вплинуло на кількість проведених досліджень в останні дні.

Обласна рада вже розпочала перемовини з МОЗ, аби там переглянули показник охоплення тестуваннями. Аби область якнайшвидше перейшла до наступного етапу послаблення карантину, зокрема, відновлення роботи транспорту в звичному режимі

Цього потребують мешканці. Про графік руху автобусу, котрий буде діяти одразу після дозволу від МОЗ та ухвали рішення ОДА публікувався раніше.

Також приносимо вибачення всім, хто мав надію поїхати сьогодні до міста чи з міста на автобусі, але не зумів. Вибачте ¯\_(ツ)_/¯


Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі