Жителі Лозуватки зможуть користуватися електронними паспортами



Скористатися цифровим аналогом ID-картки можна у будь-якій точці України просто зі смартфону. Все – завдяки онлайн-сервісу держпослуг «Дія» та його мобільному додатку. 

Це стало можливо завдяки тому, що Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування паспорта громадянина України у формі картки в електронному вигляді та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в електронному вигляді».


Як отримати електронні документи

Якщо у вас вже є ID-картка та біометричний закордонний паспорт, все що потрібно, просто завантажити додаток Дія та зареєструватися в ньому зручним способом. Як це зробити детально описано в нашому матеріалі.

Якщо ваші документи опрацьовані, ви зможете побачити їх у переліку доступних документів в додатку. Щодо довідки про реєстрацію, то наразі її все ж доведеться носити з собою. Але у Мінцифрі вже повідомили, що працюють над вирішенням цього питання. 

Для тих, хто вже користується додатком Дія потрібно просто оновити додаток в офіційному магазині за посиланнями: App Store та Google Play.

Де можна використовувати е-паспорт

Там, де раніше користувались з звичайними паспортами:
  • Під час поїздок залізничним або повітряним транспортом
  • Під час медичного обслуговування та банківських операцій
  • Для отримання адміністративних послуг
  • На пошті, під час отримання посилок, листів
  • Для покупки алкоголю чи тютюну


Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі