Масштабна пожежа в Чорнобилі - фото, відео, причина




У Чорнобильській зоні триває ліквідація пожеж на території трьох лісництв. Про це повідомляється на сайті ДСНС України. 

«Станом на 7:00 11 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС спільно з працівниками лісової охорони ДАЗВ продовжується гасіння пожеж на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв. Cпостерігається горіння трав’яного настилу, очерету та лісової підстилки окремими осередками», - йдеться у повідомленні. За даними ДСНС, до гасіння пожеж залучено 312 чол. та 83 од. техніки, в тому числі 3 літаки та 3 вертольоти, якими 10 квітня здійснено 96 скидів – 240 т води. 

 


«Радіаційний фон у Київській області та у м. Київ межах норми і не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,013 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мP/год. при допустимому фоні 0,05 мР/год). У зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися (м. Чорнобиль – 0,020 мР/год., на КДП Дитятки 0,01 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.)», - передається у повідомленні. 

Пожежа в Чорнобильській зоні почалась 4 квітня, тоді вогнем було охоплено 20 га. 7 квітня площа пожежі збільшилась до 35 га.  Вже 6 квітня правоохоронці затримали підозрюваного у спричиненні пожежі 27-річного жителя села Рагівка.  Як пояснив чоловік поліцейським, він поблизу закинутої місцевої ферми задля забави в кількох місцях підпалив дикорослу траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі, а він вже не зміг впоратися та загасити багаття. 

Затриманому вручено підозру у спричиненні пожежі за ч. 1 ст. 245 (знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 3 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

 




Фото Reuters

Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі