Сьогодні християни святкують Благовіщення




У вівторок, 7 квітня, християни східного обряду (православні та греко-католики) відзначають благу звістку архангела Гавриїла до Діви Марії про те, що вона непорочно зачне від Святого Духа і народить Ісуса Христа, Сина Божого, Месію - Благовіщення.

Згідно священного писання, Діва Марія виховувалася в єрусалимському храмі, куди її за волі Бога у віці трьох років віддали батьки - святий Іоаким та свята Анна. У 14 років Марії належало вийти заміж, і первосвященик храму, який знав про її обітницю зберегти цноту, в особливому порядку обрав їй чоловіка-хранителя. І ним став Йосип, тесляр з Назарету. Саме у домі Йосипа Марії явився Архангел Гавриїл, який і повідомив їй благу звістку. 

Вона виносить і народить сина божого і спасителя – Ісуса Христа. Юна дівчина прийняла божу волю покірно. Для віруючих Благовіщення символізує втілення Бога у світі смертних. Відомо, що свято Благовіщення виникло у християн приблизно в IV столітті, а вже до початку VIII століття став для християн східного обряду одним з найважливіших.

До Великдня залишилось менше двох тижнів. До Різдва від сьогодні рівно девять місяців!

Благовіщення - картинка вітання

Благовіщення - картинка вітання

Благовіщення - картинка вітання

Благовіщення - картинка віттання





Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі