Аліна Лазоренко, уродженка Лозуватки, про евакуацію з Китая



Аліна Лазоренко, яка зараз мешкає у місті Кривий Ріг, повернулася додому з обсервації в Нових Санжарах. Журналісти «Першого Криворізького» поспілкувалися з дівчиною, яка близько 10 місяців працювала в китайському парку розваг в місті Ухань.





«У січні в Ухані було зафіксовано спалах захворюваності коронавірусом, але ми ще пару тижнів працювали. Ходили в масках, навіть на роботі. Але перед Новим Роком в парках було менше людей, тому що більшість готувалися до свята. І, слава Богу, ми не заразилися і все було нормально. Вже 23 січня закрили на карантин ціле місто. Нікого не випускали, і не впускали в місто. Маски і антисептики видавали безкоштовно в гуртожитку - коли почався карантин, було складно купити маски. У нас навіть був випадок, коли наші друзі-іноземці прийшли в аптеку, щоб купити маски, а їм відмовили. Персонал аптеки сказав, що не продають іноземцям маски.

Евакуацію ми чекали десь тижні три. Перший раз нам сказали дату і час, коли нас будуть забирати в аеропорт і потім в останній момент скасували.

Спочатку Посольство України в Китаї нам написало і сказало, що нас хочуть евакуювати. Перед евакуацією нам навіть виділили гроші, щоб ми купили продукти.

Коли ми прилетіли в Україну і їхали вже в Нові Санжари, то ми знали, що там будуть люди. Але не очікували, що в нас будуть кидати каміння. Це було дуже неприємно. Ми навіть спочатку відкрили вікна і дивилися. Потім я сказала, що давайте краще закриємо штори, тому що можуть щось кинути - так і вийшло. Я сиділа біля вікна і прямо в моє вікно потрапив камінь. Добре, що скло не розбилося. З розміщенням в Нових Санжарах комусь пощастило, комусь ні.

Це була 4-поверхова будівля і кожен поверх був розділений на «новий» і «старий». Дівчата надсилали відео про те як доводилося митися в тазику.

У мене умови були хороші. Розмістили в кімнаті на три людини. Ми читали книги, складали пазли, грали в теніс. Організували навіть тенісний турнір. З кімнати не можна було виходити без маски і коли заходив треба було вдягати маску. Не можна було збиратися більше чотирьох чоловік.

З нами була міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька. Вона була з нами поруч, тільки в окремому будинку недалеко від нашого гуртожитку. Один раз за весь час вона до нас зайшла, щоб дізнатися як справи, і чи все нас влаштовує».

Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі