Не паліть листя, люди





Ось уже осінь. Городи прибираются, прибудинкові території вичіщають від сміття перед зимою, вигрібають листя в садах. І починається жах: гидкий і ядучий дим від підпаленого листя стає жахливим символом кінця осені. Що ж робити ти хто хоче дихати свіжим повітрям?

Міністерство екології має досить певні рекомендації та факти, чому палити листя - погано.



Не спалюйте опале листя, суху траву та дрібне сміття!

Не завдавайте шкоди здоров’ю людей і навколишньому середовищу! Пам’ятайте, що за такі дії порушників притягують до адміністративної відповідальності. Якщо ви страждаєте від диму – не бійтеся скаржитися у поліцію чи до місцевої влади. Навіть якщо це ваш сусід.

Спалювати листя прямо забороняє низка законів, а адміністративний кодекс передбачає за це покарання у вигляді штрафу. Його розмір – від 170 до 340 грн штрафу для громадян і від 850 до 1190 грн для посадових осіб (це привіт школам, дитсадкам і іншим).



Щоб уникнути штрафів, суху рослинність мешканцям радять вивозити на сміттєзвалища або ж облаштовувати компостні ями. Це найкращий метод утилізації листя восени.

Для створення компосту листя складають у невеличкі купи – шириною у два метри. Також їх можна просто розстелити рівним шаром на городі та перекопати землю.
PS: Один раз підпалив на 300 гривнеків і вже навряд захочеш ще 😎
Не будьте дурбецилом!

Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі