Брехунця ми більше не почуємо



З 1 січня 2021 року Укртелеком припинив роботу дротового радіомовлення на Дніпропетровщині для всіх категорій споживачів.

Відтепер радіоточки (абонентська радіоточка) в оселях жителів Лозуватської громади та всіх мешканців Дніпропетровської області не працюватимуть. Інформацію про це опублікували в Урядовому кур'єрі від 01.10.2020 №191.

У народі має іронічно-глумливу назву «брехунець», яка закріпилася за радянських часів в Україні і не тільки, висвітлюючи таким чином ставлення людей до відфільтрованої цензурою інформації що подавалася.

До речі, радіоточка входить в систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації (цивільна оборона). Саме першу її кнопку слід вмикати при звуках сирени «Увага всім» («повітряна тривога»).

Також, на багатьох заводах, у великих установах, школах, у селах, крім міської радіомережі, була внутрішня радіотрансляційна мережа з радіовузлом, що дозволяв вести власне мовлення.

Додатково інформацію можна отримати за телефоном Контакт-центру ПАТ «Укртелеком»:0 800-506-800 (дзвінки безкоштовні з мереж українських операторів).

Прощавай, епоха!


Ви читаєте новини з телефону?
Додавайте Лозуватка Live в список читання в додатку Google.Новини!

Дописати коментар

0 Коментарі